Om Chilli Pepper

Chilipepper ble til i America. De har blitt spist av mennesker siden 7500 før Kristus. Christopher Columbus var den første europeer som fikk smake chilipepper, og han kalte dem “pepper” på grunn av likheten til sort pepper.

Etter at Columbus tok med seg chilipepperfrø tilbake til Europa som en del av “the Columbean Exchange”, ble de spredt rundt i verden, antakeligvis av portugisiske handelsmenn. Chilipepper ble slik integrert inn i mange kulturers matretter.
  • Capsium annuum er den mest vanlige arten, og det er fem chilipepper som har blitt avlet ut i fra denne typen: bell peppers, wax, cayenne, jalapenos og chiltepin.
  • Capsium frutescens er en annen art som inkluderer tabasco, thai pepper, piri piri og afrikansk “birdseye” chili. Noen mener frutescens hører til annuum arten.
  • Capsicum chinense er arten som inkluderer mange av de sterkeste chilitypene, som ghost pepper, habanero, datil og schotch bonnet. Akkurat som for frutescens kan man diskutere om chinense hører til annuum.
  • Capsicum pubescens er en uvanlig art som kan gjenkjennes på grunn av sine hårete blader og sorte frø. Hovedeksempelet fra denne arten er rocoto pepper.
  • Capsicum baccatum er hovedsaklig funnet i sør america, og inkluderer aji limon og peppadew pepper.