Om Chilli Pepper
Chilipepper ble til i America. De har blitt spist av mennesker siden 7500 før Kristus. Christopher Columbus var den første europeer som fikk smake chilipepper, og han kalte dem “pepper” på grunn av likheten til sort pepper.
Etter at Columbus tok med seg chilipepperfrø tilbake til Europa som en del av “the Columbean Exchange”, ble de spredt rundt i verden, antakeligvis av portugisiske handelsmenn. Chilipepper ble slik integrert inn i mange kulturers matretter.
-
Capsium annuum er den mest vanlige arten, og det er fem chilipepper som har blitt avlet ut i fra denne typen: bell peppers, wax, cayenne, jalapenos og chiltepin.
-
Capsium frutescens er en annen art som inkluderer tabasco, thai pepper, piri piri og afrikansk “birdseye” chili. Noen mener frutescens hører til annuum arten.
-
Capsicum chinense er arten som inkluderer mange av de sterkeste chilitypene, som ghost pepper, habanero, datil og schotch bonnet. Akkurat som for frutescens kan man diskutere om chinense hører til annuum.
-
Capsicum pubescens er en uvanlig art som kan gjenkjennes på grunn av sine hårete blader og sorte frø. Hovedeksempelet fra denne arten er rocoto pepper.
-
Capsicum baccatum er hovedsaklig funnet i sør america, og inkluderer aji limon og peppadew pepper.
KONTAKT
Dersom du ønsker å ta kontakt for å få en anbefaling eller annet, så er der bare å sende e-post til anders@chilisauser.no, eller sende SMS til 95 19 54 99, så tar vi kontakt.
ADRESSE
CHILISAUSER AS
Skoleveien 1
1178 OSLO
Org.nr. 919 559 780
KUNDESERVICE & KVALITET
Hos oss i Chilisauser AS er det aller viktigste å selge kun varer av meget høy kvalitet, og å samtidig yte den beste service overfor våre kunder og andre forretningspartnere.
PERSONVERN
Vi gjør vårt ytterste for å ivareta din sikkerhet på våre nettsider. Her har du oversikt over våre retningslinjer for personvern og cookies.
Les mer.
Copyright & Credits
Made by MOFix Design
Copyright © All rights reserved