Butterfly Bakery

Jeg startet Butterfly Bakery of Vermont i 2003 med å bake informasjonskapsler midt på natten i en lokal kaffebar.

Noen dager skulle jeg bake 17.00 til 17.00, og deretter levere godbitene til butikkene før jeg dro hjem for å krasje lenge nok til å bli oppdatert for min “dagsjobb”. Det tok bare omtrent et år før jeg fant et bedre kjøkken å leie som faktisk hadde timer på dagtid. Det kjøkkenet var 3 miles langs en grusvei nær toppen av et fjell, men jeg kunne passe opptil 40 ark panner i ovnen samtidig, så det var fint.

I 2007 fikk jeg endelig plass til å ringe min egen. Jeg kjøpte utstyret og flyttet inn i mitt herlige lille bakeri på Barre St i Montpelier. Alt var koselig og kopierende der en stund, men det viste seg at det å gjøre alt bakingen mens jeg prøvde å drive en heltidsvirksomhet virkelig bare virket når jeg hadde den ubegrensede energien til en eneste kvinne i 20-årene.
Å gifte meg og få barn satte virkelig prioriteringene mine i perspektiv (så vel som økonomien min – barnehage er en kostbar forpliktelse), så jeg bestemte meg for å utvide virksomheten. Jeg ansatte min første faste medarbeider i 2014, og i 2015 utvidet jeg min lille forretning med varm saus til noe som faktisk kan betale noen regninger.

Varm saus er nå mer enn 70% av vår virksomhet, og vi er kjøper nr. 1 av Vermont vokste chili pepper i verden.

Jeg er opptatt av å sakte, bærekraftig vekst ved å bruke lokale ingredienser fordi jeg vil eie den typen selskap jeg vil jobbe for og kjøpe fra. Alle lønnesirup og chilipepper som brukes i Butterfly Bakery of Vermont -produkter dyrkes innen 200 miles fra Barre, Vermont hermetikk. Og jeg tror bestemt at hvis jeg ikke kan betale levedyktig lønn, bør jeg overlate ansatte til noen som kan. Jeg vet ikke hvor hvert vekstkapittel vil ta min lille hjemmespunnede virksomhet, men jeg er heldig som våkner hver dag og elsker det jeg gjør.
Les mer på nettsiden her: https://butterflybakeryvt.com/