Hellfire

Hellfire Hot Sauce Inc. ble etablert i 2009 av Diana (The “Sauceress”) og Merle (The “Chilimaster”) i Lake Geneva, Wisconsin. Selskapet ble etablert, basert på lidenskap for friske chilipepper og ønsket om å dele dette med resten av verden.

Fokus var på å lage helt naturlige sauser som kunne gi chilielskere over hele verden styrke og smak uten å bruke pepperekstrakter. The Chilimaster har dyrket chilipepper i over 30 år nå, og bruker sin ekspertise i å kombinere forskjellige chili profiler og andre naturlige ingredienser for å lage smakfulle og unike sauser. Hos Hellfire er mottoet “Vi gir verden ild og smak, en flaske om gangen!”.

I tillegg til at alle ingredienser er naturlige, henter Hellfire sine pepperprodukter fra produsenter som bruker lite eller ingen salt i sine blandinger. Dette gir redusert natrium nivå i alle sauser fra Hellfire, en av de sunneste peppersausene i markedet!
Hellfire har også tatt konseptet chilisaus lenger ved å også benytte andre ingredienser inkludert mango, ananas, papaya, pære, eple, vannmelon, mandarin, fiken, bønner, sjokolade, ingefær, tomater, thai curry og andre krydder. Noen av sausene er også infusert med brennevin som karibisk krydret rom, kanel whiskey og bouron. Styrkegraden til sausene varierer fra mild til XXX sterk basert på følgende peppertyper: Hatch, Bhut Jolokia, Trinidad Scorpion og Carolina Chile pulver.
Merle og Diana dyrket og lagde mat med friske tomater, supersterke pepper, grønnsaker, urter og krydder, og delte sin mat og smakskreasjoner med familie og venner i mange år før Hellfire ble etablert. Meningen med Hellfire var, og er, å dele smaksopplevelsene de har laget sammen med resten av verden.
De visste at de hadde lykkes etter å ha vunnet Lenny prisen i 2010 for beste feedback fra kunder som hadde prøvd Hellfire sauser. Etter dette, har Hellfire vunnet mange priser rundt i USA for deres sauser inkludert: the NYC Hot Sauce Expo, The Scovie Awards, The Fiery Food Challenge, the World Hot Sauce Awards, the Louisiana Hot Sauce Festival, Cajun Hot sauce festival, Houston Hot Sauce Festival, The International Flavor Awards, The Hot Peppers Awards and Chile Pepper magazine.
Artikler og dekning i aviser og magasiner inkluderer Maxim Magazine, Bon Appetit Magazine, “Top eleven sauces” Gearpatrol.com, Maxim.com, Men’s Fitness Magazine, The Today Show, Chile Pepper Magazine, The Cooking Channel, The List, The Thrillist, Tailgater Magazine, og Huffington Post.
En annen lidenskap hos Hellfire er å kombinere ‘hot sauces’ med kunst. Målsetningen har vært å lage de flotteste sausflaskene for samlere rundt i verden. De startet i 2009 ved å bruke en lokal kunstner Steve Batson, og i 2011 begynte samarbeidet med den verdenskjente kunstneren og skulptøren Dan Norton. Hellfire sine flasker for samlere har blitt verdenskjente, og samles på fem kontinenter. Hellfire har laget en “Halloween Hell” kunst flaske hvert år siden 2009, i tillegg til den årlige Hellfire kunstflasken og spesielle flasker for diverse kunstshow. Disse flaskene er ettertraktet av samlere og blir utsolgt innen minutter fra de kommer ut for salg. De er også ettertraktet i annenhåndsmarkedet.
Hellfire har inngått partnerskap med den utrolig begavede kunstneren Buddy Sypeck for å lage de flotteste merkelappene, posters, t-skjorter og internettside. Internettsiden har vunnet to første plasser, inkludert en Scovie. Hellfire Hot Sauce har blitt referert til som Iron Maiden of Hot Sauces. Målet er ikke bare å bringe fantastiske sauser til verden, men også fantastisk kunst.
Både sausene og flaskene er godt mottatt fra kunder og kritikere rundt i verden. Hellfire sauser distribuerer for øyeblikket til USA, Canada, Sveits, Europa, Australia, og Norge. Hos Hellfire, tenker Diana og Merle at de nettopp har startet, og at de vil fortsette reisen med å ta Hellfire Hot Sauces til det neste nivå!