Bigfat’s Hot Sauce

I Chicago, tilbake på det tidlige 90-tallet var jeg ung, singel, og lagde mat til meg selv…alltid eksperimenterende. En sommer, etter en usedvanlig god avling med hjemmedyrkede tomater, startet jeg å lage sauser med et eneste formål. Jeg ønsket at vennene mine, og familien min skulle få svette. De første sausene jeg lagde viste seg å smake meget godt, så jeg tenkte….hva mer kan jeg klare?

Det var ikke lenge etter før jeg forstod at det var veldig moro å leke seg med forskjellige hot saus oppskrifter. Alle årene i min barndom, med smaking og blanding av forskjellige mat ingredienser på min tallerken skulle endelig betale seg.

De første sausene var ganske enkle, men etter hvert ble oppskriftene mer avanserte…og stadig bedre. Jeg lærte meg å sette pris på hvor moro det var å se venners ansiktsuttrykk når de smakte på de forskjellige sausene mine. Dessverre, hadde jeg ikke noe kamera for å filme alle reaksjonene.
Etter noe tid, begynte noen kollegaer og jeg å ha sauskonkurranser. Det var en fin måte for meg å prøve ut mine oppskrifter og å samtidig få tilbakemelding. Jeg eksperimenterte med formål om å holde ting spennende, og lærte mye om hva jeg kunne og hva jeg ikke kunne gjøre når det kommer til ‘hot sauces’.
Til slutt endte jeg opp med min første offisielle ‘hot sauce’ som i dag er Bigfat’s 108 garlic basil hot sauce. Navnene på sausene mine er hentet fra en e-post adresse som jeg brukte mens jeg spilte spill i lunsj-pausene med mine kollegaer. Jeg lagde noen enkle merkelapper for å gi sausene identitet…navnet Bigfat’s var født. Siden jeg er en av åtte barn, valgte jeg 108 for å skape tilknytning til familien. Jeg brukte sausen på selskap og på familietilstelninger, og spesielt når vi hadde vår årlige fest med fritert fisk, da var min saus påkrevet.
Etter hvert, flyttet min kone og jeg til Hawaii. Det var her jeg virkelig begynte å eksperimentere med ‘hot sauces’. Jeg tenker at det nydelige tropiske været ga med den kreative energien jeg trengte, og snart hadde jeg kreert en rekke sauser som jeg var meget stolt av. Etter å ha testet dem ut på mine kollegaer, atter en gang, valgte jeg åtte av sausene. Dette ble min samling av Bigfat’s hot-sauce produkter. Min lidenskap var blitt til virkelig butikk, og jeg begynte å selge mine sauser på et lokalt gatemarked. Sausene ble godt mottatt…og produksjonen vokste.
I 2010 flyttet Bigfat’s tilbake til fastlandet hvor alt startet. Vi har vokst siden den gang og tilbyr nå en full linje med smakfulle sauser (mild, medium, og sterk) pluss av og til en begrenset utgave for å holde ting litt moro. Vi er stolte av våre produkter, og vi vet at dersom du prøver så vil du ikke vil bli skuffet.

Vårt mål er å tilby den best smakende, unike sausen tilgjengelig, for å gjøre hvert måltid noe å se frem til. Det å bruke de friskeste ingredienser vi kan finne er ekstremt viktig for oss, og når du smaker våre sauser vil du se hvorfor. Alle har en favoritt ‘hot sauce’. Bigfat’s venter på å bli din.

Takk,

Bigfats